Een loodgieter kan veel, maar niet alles. Ergernis nummer 1

plumber-35611_640In de begintijd van het ambacht loodgieter was de beste man, vrouwen nog niet, een echte vakman die met handwerk zijn producten maakte. Buizen werden gemaakt van lood maar op de een of ander manier moesten ze ook dicht gemaakt worden natuurlijk. De loodgieter deed dat door op de gebogen loodslab een andere slab te leggen en die met lood vast en dicht te gieten. Het verklaart ook de naam. Lood gieter. In de loop der tijd is er veel veranderd aan de werkzaamheden van de loodgieter. Door de ontwikkelingen in de maatschappij werden er andere vaardigheden gevraagd. De loodgieter anno 2016 moet heel wat anders kunnen dan lood gieten. En door de modernisering in onze maatschappij zijn ook vrouwen werkzaam als loodgieter. Tegenwoordig moet een loodgieter vaardig zijn en kennis hebben over installatie en onderhoud van verwarmings- en koelinstallaties, sanitair en nog veel meer.

Gereedschappen en subsidies

De moderne loodgieter Rotterdam maakt gebruik van speciale gereedschappen om storingen te onderzoeken. Veel apparatuur in de woningen is zodanig complex geworden dat een eenvoudige benadering niet meer voldoende is. Al zal ook de moderne loodgieter nog gebruik moeten maken van zijn/haar verstand en ervaring want niet alles wat gemoderniseerd is kan verklaren waarom er een storing is. Veel van de huidige verwarmingsketels, die ieder huis tegenwoordig heeft, zijn al computergestuurd. De klant vraagt om steeds meer gebruiksgemak maar ook om zo energiezuinig als mogelijk gebruik te kunnen maken van de apparatuur. Energiezuinigheid komt op verschillende werkzaamheden van de loodgieter nu op een belangrijke plaats te staan. Net als milieuvriendelijkheid. Apparatuur moet steeds minder schadelijk zijn voor ons milieu want de bewustwording daarvan neemt toe. Mede omdat overheid het tot een item heeft gemaakt door met subsidies een stimulans te geven. Als loodgieter moet je daar dus ook wat kennis van hebben want de moderne klant vraagt daar ook om.

Samen sterker

De loodgieter Utrecht moet dus kunnen inventariseren, adviseren, installeren en onderhouden. Een flink verschil met de begintijd waar het lood gieten en installeren de belangrijkste bezigheid was. Het vraagt dus ook een ander soort loodgieter en opleiding. Waar in begintijd het vaak van vader op zoon overging komt het nu ook veel voor dat er grotere bedrijven zijn waar meerdere kleine bedrijven in zijn opgegaan om samen sterker te staan. Door samen in te kopen kun je beter inkopen en daarmee weer meer concurrerend zijn want de klant is nog steeds iemand die ook naar de prijs kijkt!!

Interessante partijen

Natuurlijk moet ook in dit blog niet een aantal namen ontbreken. Ondanks dat het artikel gaat over de ergernissen, is het ook belangrijk om te vertellen waar je goede kwaliteit krijgt. Ik woon zelf in Amsterdam en ik zou dit bedrijf zeer aanraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *